ARTIST/ NASR AZARMEHR

.

.

OPLEIDING
Nasr Azarmehr is afgestudeerd Master in de Schone Kunsten en Ambacht aan de universiteit van Teheran, waar hij later zelf doceerde, in de vakgebieden Schone kunst en Kunstgeschiedenis.

WERK
Nasr was een succesvol kunstenaar in Iran. Hij is een vakman, die kennis van materialen en technieken combineert met innovatieve ideeën en lef.
Tot zijn gedwongen vlucht naar Nederland werkte hij in opdracht van nationale en lokale overheden, musea, internationale organisaties, zoals de Verenigde Naties, en particuliere opdrachtgevers.
Zijn grote sculpturen (tot 15 m hoog: 3 CUNST 2015, Iran) staan op belangrijke publieke ruimtes in het Midden-Oosten. Naast zijn eigen werk heeft hij zich gespecialiseerd in het restaureren van historische kunstvoorwerpen, beeldhouwwerken, boeken, schilderijen en oude muziekinstrumenten. In Nederland experimenteert Nasr met ‘een combinatie van traditionele Iraanse technieken en mijn nieuw gevonden artistieke vrijheid.’ Nasr werkt met elk materiaal: brons, hout, steen, ijzer, plexiglas, glas … zelfs voedsel.

 

OVER ZIJN WERK
Wat mijn ogen en hart zien, creëren mijn handen.

Klik op het miniatuur voor de volledige afbeelding