ARTIST / KARIN BEEK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opleiding
Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam 1966-1970
Rijksakademie voor Beelden Kunsten te Amsterdam 1970-1974 / Uriot prijs

Werk
De beelden van Karin Beek ademen de sfeer van het dagelijks leven.
In het werk herken je haar omgeving (Waterland) en haar belangstelling (dieren, vrouwen, relaties, bijzondere persoonlijkheden) het werk is heel dichtbij – ontroert. De beelden kenmerken zich door vakmanschap, spanning en kracht.

Karin werkt vaak in opdracht van particulieren, bedrijven en de overheid.
Met de opdrachtgever samen zoekt ze naar een tafereel met een zeggingskracht die de essentie van het onderwerp vastlegt. De beelden komen meestal in een kleine oplage ook op exposities terug. Karins werk spreekt een breed publiek aan.

Over haar werk
‘Kunst met beide benen op de grond’.
Een beeld moet vooral voor het oog boeiend zijn. Maar net zo belangrijk vind ik, dat het ook uitnodigt tot aanraken. Een beeld aanraken is een ervaring waardoor je het werk beter leert kennen en waar-deren. Mijn grotere beelden hebben een uitnodigende ronde, gesloten vorm, compact en zacht.

Ik werk altijd in brons. Tijdens het vormgeven van het model, breng ik een afwisseling aan in structuren en door mijn ervaring weet ik dan al precies wat daarvan het eindresultaat in brons zal zijn. Als ik het ruwe bronzen beeld behandel, voelt het fluwelig aan en door de aanrakingen nadat het beeld af is, krijgt het in de loop der tijd een steeds warmere glans.